Art/Underart: | Hanseniaspora uvarum | ||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Kategorier: | Växtpatogen; praktiskt användbara | ||||||||||
Etymologi: | |||||||||||
Alternativa artnamn: | Kloeckera appiculata är namnet på den anamorfa formen. | ||||||||||
Betydelse: | [Mindre viktig] | ||||||||||
Taxonomi: |
| ||||||||||
Makromorfologi (lukt):
| |||||||||||
Mikromorfologi: | |||||||||||
Reproduktion: | |||||||||||
Spec. egenskaper: | |||||||||||
Genomsekvens: |
|
||||||||||
Mitokondrie-DNA-sekvens: |
| ||||||||||
18S rRNA-sekvens: |
| ||||||||||
ITS-region: |
| ||||||||||
Taxonomi/fylogeni: | |||||||||||
Kommentar: | H. uvarum används ibland vid vintillverkning tillsammans med Saccharomyces cerevisiae för att påverka vinets arom och färg.
Man har också visat att H. uvarum ingår i den flora av mikroorganismer, som växer till vid produktion av kimchi. | ||||||||||
Uppdaterad: | 2022-06-22 |