| Art/Underart: | Hanseniaspora uvarum | ||||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Kategorier: | Växtpatogen; praktiskt användbara | ||||||||||
| Etymologi: | |||||||||||
| Alternativa artnamn: | Kloeckera appiculata är namnet på den anamorfa formen. | ||||||||||
| Betydelse: | [Mindre viktig] | ||||||||||
| Taxonomi: |
| ||||||||||
| Makromorfologi (lukt):
| |||||||||||
| Mikromorfologi: | |||||||||||
| Reproduktion: | |||||||||||
| Spec. egenskaper: | |||||||||||
| Genomsekvens: |
|
||||||||||
| Mitokondrie-DNA-sekvens: |
| ||||||||||
| 18S rRNA-sekvens: |
| ||||||||||
| ITS-region: |
| ||||||||||
| Taxonomi/fylogeni: | |||||||||||
| Kommentar: | H. uvarum används ibland vid vintillverkning tillsammans med Saccharomyces cerevisiae för att påverka vinets arom och färg.
Man har också visat att H. uvarum ingår i den flora av mikroorganismer, som växer till vid produktion av kimchi. | ||||||||||
| Uppdaterad: | 2022-06-22 |